· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De mysterieuze mummie

 Reeks:

 Geronimo Stilton

 Auteur:

 Geronimo Stilton

 Aantal blz.

 118

 Illustrator:

 Christian Aliprandi, Davide Turotti

 ISBN:

 9789054610434

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Loes Randazzo

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 La mummia senza nome

 AVI:

 9

 Thema’s:

 detective, Egypte, zoektocht, humor

 Prijs: €

 9,95

 

 

De bekende uitgever Geronimo Stilton zit gezellig thuis als hij een oproep krijgt van de directeur van het Egyptisch museum in Rokford, Hieronymus O’Glief. Alvorens hem op te zoeken, pikt Geronimo zijn neefje Benjamin en diens vriendinnetje Pandora op. In het museum is iets raadselachtigs aan de hand. Een ronddolende mummie zorgt voor paniek en een teruggevonden papyrusrol spreekt over een grote schat. Genoeg elementen voor een nieuw avontuur…

In dit spannende verhaal moet Geronimo zijn detective-talenten aanspreken, ook al zijn de anderen soms sneller en slimmer dan hij. En zeker minder bang. Dit boeiende avontuur in Egyptische stijl wordt afgesloten met een hoofdstuk vol tips voor het organiseren van een mummiefeest. Versieringen, kledij, recepten en spelletjes helpen je op weg naar een geslaagd feest.
Dit avontuur bevat alle traditionele Stilton-elementen: kleurrijke illustraties, een prettige lay-out en heel veel variatie in de tekstblokken door te spelen met lettergroottes en kleuren. Een spannend verhaal waarin een nieuw personage voorgesteld wordt: Pandora Woz, het nichtje van Patty Spring en stiekem verliefd op Benjamin. Een vrolijke aanwinst.

 

Mik Ghys
april 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 mei, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009