· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Zelf kweken, zelf koken

 Reeks:

 

 Auteur:

 Deborah Lock

 Aantal blz.

 80

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789020691412

 Uitgever:

 Kluitman

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Renate Hagenouw/Vitataal

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Grow it, Eat it

 AVI:

 

 Thema’s:

 hobby, koken

 Prijs: €

 12,50

 

 

Dit kinderkookboek gaat verder dan het werk in de keuken. Je leert niet alleen lekkere dingen klaarmaken, maar ook hoe je sommige ingrediënten zelf kan kweken. Niets is zo leuk als een groente die je hebt zien groeien ook nog eens zelf klaar te maken.
Na enkele weetjes over het kweken van groenten in het algemeen, volgen enkele specifieke voorbeelden, waarna een lekker recept volgt. Zo wordt er verteld hoe je zelf tomaten, aubergines, courgettes, pompoenen, bonen en nog vele andere lekkere groenten kan kweken. Duidelijke foto’s tonen je hoe je dit moet aanpakken. Bovenaan de bladzijde vind je ook informatie over de kweektijd en de hoeveelheid zon die je nodig hebt. Naast de stap-voor-stap uitleg met de foto’s krijg je nog enkele handige tips en soms ook nog een historisch weetje.
Na de uitleg over het kweken volgt dan telkens een recept met die groente. Ook hier vind je bovenaan de bladzijde alle info over de benodigdheden vooraleer je de foto’s met uitleg stap voor stap begint te volgen. De uitnodigende foto van het eindresultaat doet je altijd zin krijgen om onmiddellijk zoiets lekkers te maken.
Achteraan in het boek krijg je nog enkele recepten die niet zo uitgebreid in beeld komen, maar die ook de zelf gekweekte groenten goed tot hun recht laten komen.

Een interessant kookboek, dat niet alleen je keukentalent op de proef stelt, maar ook je groene vingers. Ook als je geen tuin hebt, kan je aan de slag. Alle groenten uit dit boek kan je ook kweken in potten op je balkon of vensterbank.
Goed voor heel wat kweek- en kookplezier.

 

Mik Ghys
april 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 april, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009