· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Skateboarden

 Reeks:

 Ken je sport

 Auteur:

 Ben Powell

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789055664214

 Uitgever:

 Corona/Ars Scribendi

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Hajo Geurink

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Skateboarding

 AVI:

 

 Thema’s:

 hobby, sport, skateboarden

 Prijs: €

 14,00

 

 

Deze informatieve reeks belicht de populairste wereldsporten. Alle facetten van de sport moeten aan bod komen, van de uitrusting, de bescherming en de basistechnieken tot moeilijker trucs. Duidelijke actiefoto’s helpen om alles zo goed mogelijk uit te leggen.
Na een korte inleiding over skateboarden krijg je in dit boek dan ook heel wat aandacht voor alle facetten van deze sport. Na een beetje geschiedenis wordt al snel uitgebreid geďnformeerd over de uitrusting en de bescherming, erg noodzakelijk bij het beoefenen van deze sport. Dan volgen de basistechnieken, en enkele moeilijkere trucs. Hierbij krijg je in tekeningen het verloop van een bepaalde actie te zien, zodat je weet wat je moet doen om een ollie of een boardslide tot een goed einde te brengen. De begeleidende foto’s tonen een actiemoment en lijken erg spectaculair. Daarna wordt er aandacht besteed aan wedstrijden, video’s en legendarische skateboarders. Tot slot volgen tips over interessante literatuur en websites, een uitgebreide woordenlijst en een register.
Voor beginnende skateboarders is dit een zeer interessante basis voor hun geliefde sport, maar ook meer gevorderden zullen nog met plezier dit boek bekijken en er iets van bijleren. De vele weetjes zetten immers aan om zelf iets uit te proberen.
Een boeiend sportief naslagwerk.

 

Mik Ghys
april 2009  


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 april, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009