· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Alles over auto’s

 Reeks:

 

 Auteur:

 Richard Hammond

 Aantal blz.

 96

 Illustrator:

 diverse

 ISBN:

 9789020981018

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Lidy Bouwhuis

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Car Science

 AVI:

 

 Thema’s:

 voertuigen, auto’s

 Prijs: €

 14,95

 

 

Dit boek probeert op een overzichtelijke en duidelijke manier alles te vertellen over auto’s. Daarvoor werd het boek opgedeeld in 4 delen: kracht, snelheid, rijgedrag en technologie.
Bij ‘Kracht’ draait alles om het omzetten van brandstof in beweging. Geschiedenis en natuurkunde komen uitgebreid aan bod, en ook heel wat vragen duiken op. Verbranding, trekkracht, zuigerkracht, zwart goud, bewegingswetten en versnellingen zijn allemaal thema’s die een dubbele bladzijde uitleg krijgen.
Bij ‘Snelheid’ bekijkt men topsnelheden, acceleratie, de natuur als voorbeeld, aërodynamica en recordbrekers. 
Bij ‘Rijgedrag’ is er aandacht voor wrijvingskunde, terreinwagens, monstertrucks, G-kracht, slipkunde en botswetenschap.
Bij ‘Technologie’ is het de beurt aan elektrodromen, brandstofcellen en een top 10 van dwaze ideeën. Wat heeft men uitgevonden en wat zou men nog graag uitvinden.
Al deze onderwerpen worden op een blitse manier aangepakt. Door veel foto’s en gekleurde kadertjes te gebruiken krijgt de bladspiegel een heel dynamisch uitzicht. Het gebruik van verschillende lettergroottes trekt de aandacht naar bepaalde titels of informatie, de illustraties verduidelijken heel wat van de technische informatie. Achteraan in het boek vind je een uitgebreide begrippenlijst, gevolgd door de alfabetische index.
Heel wat vragen over auto’s krijgen hier een begrijpelijk antwoord, voorzien van duidelijke foto’s en tekeningen. Een informatief boek waar vaart in zit!

 

Mik Ghys
april 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 april, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009