· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Papadag

 Reeks:

 

 Auteur:

 Philip Waechter

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Philip Waechter

 ISBN:

 9789047701132

 Uitgever:

 Lemniscaat

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Duits: L.M.Niskos

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 Sohntage

 AVI:

 

 Thema’s:

 vaderschap, baby, verzorgen

 Prijs: €

 7,95

 

 

Deze hilarische 'Papadag' van de Duitser Philip Waechter heet origineel 'Sohntage'. Een subtiel verschil, maar het geeft goed aan dat het hier wel degelijk om vader en zoon gaat.
Het boekje begint bij 'De baby is er' en eindigt bij 'Leuk hè, het leven?'
Daartussen zien we een vader met zijn zoontje in de meest herkenbare omstandigheden en situaties. Alle facetten van het vaderschap komen aan bod: als ze elkaar leren kennen, maakt hij meteen duidelijk: 'Zondag lezen we de krant!' Papa is  blij met de leuke baby, want 'het had net zo goed een heel gewoon kind kunnen zijn!' Oudejaarsavond wordt alom gevierd, maar zonder het verse gezinnetje, hoe zou dat komen? Moeder vraagt zich af wie nu het lekkere ding nog is. In de dierentuin gaat niet alle aandacht naar de grote wilde dieren. Enz. ...
Situatie na situatie wordt je voorgeschoteld met een grote dosis ironie maar vooral veel liefde.
De fijne tekeningen in bruinige tinten met hier en daar een rood of geel accent stralen een zachtheid uit die perfect die liefde ondersteunt. En dank zij de grappige ironie wordt het geheel nooit melig of saai. Integendeel!
Dat maakt het bescheiden boekje tot een waardevol geschenk voor alle nieuwe vaders. Maar even goed voor de moeders en natuurlijk ook voor alle kinderen die er zich ook in zullen herkennen.

 

Eric Vanthillo
februari 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 februari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009