· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Oei!

 Reeks:

 

 Auteur:

 Leo Timmers

 Aantal blz.

 28

 Illustrator:

 Leo Timmers

 ISBN:

 9789044809060

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 winterpret, sleeën, dieren, ruimtelijke
 begrippen

 Prijs: €

 13,95

 

 

Een guitig varkentje klimt stiekem met zijn slee de hoge berg op en roetsjt lekker alleen naar beneden. Maar in zijn wilde afdaling passeert hij tal van andere dieren: de gekke pinguďns, papa krokodil en zijn kleintje, de dappere gieren, de geblesseerde olifant en de verplegershond. Elk groepje ontwijkt hij telkens op het nippertje. Eroverheen, erlangs, eronderdoor, ertussendoor, maar dan: Oeps!, daar botst hij op ...

Dit speelse verhaal is sterk door zijn herhalingen en zijn verrassende variaties. Telkens doet hetzelfde probleem zich voor: “Oei! Mama! Papa! Ik ga botsen! Of kan ik ...?” En telkens weer lost het zich op: “Oef! Ik kan ...” De kleuters verkneukelen zich in het mee zeggen van de tekst, terwijl zij zich spelenderwijs de ruimtelijke begrippen eigen maken.
Maar nog meer zullen zij met veel plezier de hilarische prenten bekijken. In zijn gekende stijl focust Timmers zich telkens op de essentie en schildert hij realistische dieren met fantasierijke trekjes en waanzinnige expressies.

 

Eric Vanthillo
februari 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 februari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009