· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De spokenjagers en het vuurspook

 Reeks:

 De spokenjagers

 Auteur:

 Cornelia Funke

 Aantal blz.

 98

 Illustrator:

 Cornelia Funke

 ISBN:

 9789045107295

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Duits: Esther Ottens

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Gespensterjäger im Feuerspuk

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 spoken, avontuur

 Prijs: €

 9,95

 

 

Hedwig, Tom – spokenjagers – en  Hugo – het MES: Matig Eng Spook –  worden naar een strandhotel geroepen om het van een spook te verlossen. Wat als een klein klusje wordt voorgesteld, blijkt echter een bijzonder zware opdracht te worden als de spokenjagers ontdekken dat er een bijna onoverwinnelijk spook het hotel terroriseert. Ze zullen al hun kennis en kunde moeten inzetten om dit gevaarlijke wezen te overwinnen. Maar of dat lukt?

Dit is het tweede verhaal over de spokenjagers. Zij hebben elkaar in een vorig verhaal ontmoet en zijn tot een samenwerking gekomen om overal waar het nodig is de spoken te gaan verjagen.
Het verhaal wordt chronologisch op een heel vlotte manier verteld door de auteur. Er wordt wel een redelijk moeilijke woordenschat gebruikt, dat enkel goeie lezers van de beoogde doelgroep aan kan.
Het verhaal bezit heel wat vaart en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Hoewel het gegeven over spoken handelt, is het nergens eng of griezelig. Het verhaal wordt op een heel luchtige toon en met humor vertelt. Zo kan Hugo zijn lol niet op als hij mensen aan het schrikken kan brengen en zet Hedwig de hoteldirecteur danig in zijn hemd als ze hem terecht wijst.
Een leuk verhaal met veel vaart dat de jonge lezers zeker zal kunnen boeien.

 

Pol Van Damme
februari 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 februari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009