· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Piratologie werkboek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Dugald A.Steer en Clint Twist

 Aantal blz.

 80

 Illustrator:

 Ian Andrew, Anne Yvonne Gilbert, Emma
 Nicholls en Helen Ward

 ISBN:

 9789047505723

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Piet de Bakker

 Leeftijd:

 +10

 Originele titel:

 Pirateology Handbook: A Cabin Boy’s Course
 in Pirate Hunting

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 piraten

 Prijs: €

 12,50

 

 

Dit werkboek is een cursus piratenjagen voor scheepsjongens, samengesteld door kapitein William Lubbers. Deze kapitein van de Zeekat (anno 1724) is door de koning van Engeland en Schotland aangeschreven om als piratenjager jonge mensen op te leiden.
Het werkboek is zo opgebouwd dat de eerste 7 lessen voor  de rang van scheepsjongen zijn bestemd: welke verschillende piraten er zijn, de bemanning van een piratenschip, het schip zelf, welke knopen en steken ze gebruiken en het dagelijks leven aan boord. De volgende 7 lessen zijn bedoeld voor de rang van volmatroos: het verschil tussen kapers, piraten en boekaniers, de bezittingen van een piraat, hoe de schepen worden gekaapt, het identificeren van schepen op de zee, ... Dan zijn er nog 7 lessen voor de rang van bootsman: navigatiemiddelen en zeekaarten, piratenhavens, wapens. De laatste lessenreeks is voor de rang van kapitein: piratenschatten, schatkaarten en geheime codes, straffen voor en door piraten.
Elke reeks van lessen wordt afgesloten met een verhaal met een moraal! En bij elke les geeft de kapitein nog een tip om in je vrije tijd nog extra te oefenen.
Achterin vindt de lezer een historisch overzicht van de piraterij, scheepvaarttermen, allerlei stickers van de verschillende lessen die in het werkboek aan bod zijn gekomen. Het boek sluit aan bij ‘Piratologie’ dat een ware ontdekkingsreis is naar de levenswijze van piraten. Het werkboek is ook mooi en handig uitgegeven en helemaal in dezelfde stijl opgebouwd als het grote boek ‘Piratologie’. De tekst en illustraties zijn helemaal aangepast aan de tijdsgeest van de piraten. Alle lessen worden duidelijk uitgelegd en geïllustreerd zodat je meteen aan de slag kan! Een leuke en originele aanvulling bij het boek ‘Piratologie’, voor alle liefhebbers van piraten.

 

Hilde Umans
december 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 februari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009