· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De Beelden van Kasār

 Reeks:

 Dir-Yak

 Auteur:

 Luc Embrechts

 Aantal blz.

 189

 Illustrator:

 (omslag) Rayman

 ISBN:

 9789059324787

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasy, avontuur, verliefdheid, actie

 Prijs: €

 15,50

 

 

De vrede in Dir-Yak wordt weer eens bedreigd. De Erinen worden genoodzaakt om met een vijandig volk samen te werken om een groot onheil te voorkomen. De vrienden Bart, Bolle en Caroline zijn ook van de partij. Het wordt een gevaarlijke tocht waarin niets is wat het lijkt en het gevaar overal loert. Daarbij botert het niet tussen Bart en zijn Eriense liefje Celesti. Het redden van Dir-Yak wordt bijzonder moeilijk.

Dit is het zesde deel uit de reeks Dir-Yak waarin drie vrienden het telkens moeten opnemen tegen een gevaar dat het volk van de vreedzame Erinen bedreigt. Dat is in dit verhaal niet anders. Het moeten samenwerken met een oude vijand van de Erinen zorgt voor grote achterdocht en de amoureuze strubbelingen tussen Bart en Celesti zijn eveneens een handicap voor het team.
In dit verhaal zien weer enkele nieuwe figuren uit Dir-Yak het levenslicht; zij kwamen nog niet voor in eerdere verhalen.
Het verhaal wordt heel vlot verteld en de spanning is constant aanwezig zodat de lezer geboeid blijft. De gevoelens van de personages krijgen ruime aandacht; zeker die tussen Bart en Celesti.
Voor lezers die nu pas instappen in het verhaal is een korte inleiding voorzien. Deze geeft natuurlijk niet alle facetten van de reeds gekende personages weer, maar hiermee kan zulke lezer dit verhaal wel voldoende volgen.
Een vlot lezend avonturenverhaal dat de lezer zeker kan boeien.

 

Pol Van Damme
december 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 februari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009