· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De heerlijke wereld van Winnie de Poeh

 Reeks:

 

 Auteur:

 Gebaseerd op de Winnie-the-Pooh-
 boeken van A.A.Milne en E.H.Shepard

 Aantal blz.

 28

 Illustrator:

 E.H. Shepard

 ISBN:

 9789047506096

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Wybrand Scheffer

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 The Wonderful World of Winnie-the-Pooh

 AVI:

 

 Thema’s:

 Winnie de Poeh

 Prijs: €

 18,50

 

 

‘Je bent van harte uitgenodigd voor een hapje van het een of ander met Winnie de Poeh, in het Honderd-Bunders-Bos’. Zo begint dit mooi uitgegeven ontdekkings-boek! We verkennen de wereld van Winnie de Poeh en zijn vrienden. Eerst volgt een beschrijving in woorden en illustraties van het Honderd-Bunders-Bos.  Daarna krijgt de lezer een voorstelling van alle vrienden uit het Woud, te beginnen met
Christoffer Robin (in sommige vertalingen en in de Disneyserie is hij eerder gekend als Janneman Robinson), Winnie de Poeh, Knorretje, Teigetje, Iejoor, Konijn, Uil, Kanga en Roe. De verschillende dieren worden telkens op een dubbele pagina beschreven met anekdotes en fragmenten uit de boeken van Winnie de Poeh. Er zijn altijd wel kleine, typische kenmerken zoals de honingverslaving van Poehbeer of Knorretjes angsten en moed. Verder in het boek vinden we spelletjes en deuntjes, feestjes, Expotities, huizen en holen. Achterin worden ook de auteur en illustrator van de oorspronkelijke Poeh-boeken voorgesteld: meneer Milne en meneer Shepard.
Het boek besteedt veel aandacht aan allerlei leuke details zoals bijvoorbeeld de kleur van de kleren van Christoffer Robin, er zijn verborgen tekeningen, kleine boekjes en zelfs een schetsboek van de illustrator, E.H.Shepard. Een origineel en mooi verkenningsboek van de wereld van Winnie de Poeh, voor alle fans van Poeh of net een aanzet om de boeken over Poehbeer te lezen!

 

Hilde Umans
december 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:30 januari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009