· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Heksenkrant

 Reeks:

 

 Auteur:

 Guy Didelez

 Aantal blz.

 94

 Illustrator:

 Harmen van Straaten

 ISBN:

 9789044809497

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 heksen, journalist, avontuur, vriendschap

 Prijs: €

 12,95

 

 

Tijdens het vrij podium in het heksendorp durft Trezebelle enkele van haar gedichten voorlezen. Het publiek is wildenthousiast en raadt Trezebelle aan om nog meer te schrijven. Misschien is journalist worden wel iets voor haar. Onder druk van haar vriendinnen meldt ze zich bij een echte krant. Maar die kunnen haar niet gebruiken omdat er in het heksendorp niets spectaculairs gebeurt. Trezebelle en haar vriendinnen vinden het erg jammer. Maar dan gebeuren er plots zeer vreemde dingen in het heksendorp.

Dit is reeds het zesde vrolijke avonturenverhaal over de vier heksenvriendinnen. Opnieuw staat Trezebelle centraal, deze keer omdat ze haar schrijftalent verder wil ontplooien. Ze krijgt onmiddellijk veel steun van haar vriendinnen. Misschien een beetje te veel… De vrolijke heksjes en hun grappige avonturen zorgen steeds voor heel wat leesplezier. Boeiend is vooral hoe de gebeurtenissen bij de heksjes in een andere vorm ook in de mensenwereld voorkomen. ‘Nieuws moet je maken’ is geen onbekende slogan.
Prettig is vooral dat de heksjes je nog steeds kunnen verrassen. Hun karakter is bekend maar toch hebben ze nog positieve of negatieve kantjes die we niet allemaal kennen. En daardoor voor nieuwe avonturen kunnen zorgen.
Vrolijk en spannend leesplezier.

 

Mik Ghys
december 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 januari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009