· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De kleine kunstenaar

 Reeks:

 activiteiten

 Auteur:

 Gaëtane Lannoy

 Aantal blz.

 93

 Illustrator:

 Gaëtane Lannoy

 ISBN:

 9789030361633

 Uitgever:

 Casterman

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Frans: Attie Spitzers

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 Le petit sculpteur

 AVI:

 

 Thema’s:

 knutselen, kunst

 Prijs: €

 16,50

 

 

Dit knutselboek wil je creaties laten maken in drie dimensies die gebaseerd zijn op de technieken die grote kunstenaars gebruiken. Zo kan je boetseren als Picasso, met gips werken zoals Giacometti of iets inpakken als Christo. Nog veel andere technieken komen aan bod: samenvoegen, bepleisteren, samenpersen, rijgen, gladstrijken, klemmen enz. Bij elke techniek vind je een overzicht van wat je nodig hebt (steeds goedkope materialen), een degelijke en duidelijke werkbeschrijving, een pedagogische opmerking en de tip ‘nuttig ideetje’ zodat je weet wat je met dit knutselwerk nadien kan doen. Als er verwezen wordt naar een bekende kunstenaar, staat er duidelijk bij waarom.

Dit boek staat vol verrassende werkstukken. Vooral door hun eenvoud winnen ze aan kracht. Dat de gebruikte materialen niet duur zijn, is allerminst een probleem, integendeel zelfs. Ze benadrukken het basisidee van deze kunstvormen.
Mooi is ook dat het boek afsluit met twee ‘vreemde sculpturen’, gestapelde werkstukken die zomaar in je omgeving terug te vinden zijn. Na het bekijken van dit boek, bekijk je je eigen omgeving met een nieuwe bril.

 

Mik Ghys
december 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 januari, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009