· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wat zeg je?

 Reeks:

 Clavis informatief

 Auteur:

 Stefan Boonen

 Aantal blz.

 24

 Illustrator:

 Pauline Oud

 ISBN:

 9789044809268

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 logopedie

 Prijs: €

 13,95

 

 

Lita heeft problemen met het uitspreken van de letter ‘t’ en ‘k’. Ze vindt dat meestal niet zo erg, zelfs op school weet iedereen wel wat ze bedoelt. Maar als er een nieuwe juf is, moet ze toch meer haar best doen. Ze gaat twee keer per week naar de logopedist. Daar doet ze oefeningen om die letters te oefenen. Wanneer de juf vraagt om vooraan in de klas iets te komen vertellen over een dier dat ze mogen meebrengen, is Lita toch wat bang. Ze mag de papegaai van de logopedist lenen om iets over te vertellen, nu moet ze nog zorgen dat ze goed op haar letters let…

Dit verhaal vertelt op een duidelijke manier wat het inhoudt als je naar een logopedist moet. Lita’s probleempje met de letters klinkt vertrouwd in de oren, de meeste kleuters kennen wel iemand die met een of andere letter een probleempje heeft. Met dit boek kan je een kleuter ook voorbereiden als hij voor het eerst naar de logopedist moet. Of in een klas voorlezen om de logopedist voor te stellen.
Achteraan in het boek staan nog twee bladzijden met tips voor ouders en leerkrachten. Na de redenen waarom kinderen logopedie volgen, krijg je uitleg over het werk van de logopedist, wat je zelf kan doen, nog enkele tips en weetjes en een paar nuttige adressen.

 

Mik Ghys
november 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:23 december, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008