· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Voor jou, voor wie anders?

 Reeks:

 

 Auteur:

 Edward van de Vendel

 Aantal blz.

 36

 Illustrator:

 Martijn van der Linden

 ISBN:

 9789047700838

 Uitgever:

 Lemniscaat

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 vriendschap, trouw

 Prijs: €

 10,95

 

 

Midden in het bos, op een onbekende plek, vond Hert een zeldzaamheid: een klavertje zeven. Hij was verbaasd en tegelijkertijd door het dolle heen en wist onmiddellijk voor wie het was: voor zijn beste vriend Schitterhert.
Maar dan ontdekten zij samen de waarheid: zo zeldzaam bleek het klavertje niet te zijn. Want wat verder in het bos stonden er veel.
Schitterhert vond dit niet erg, en bood ze aan Hinde 1, Hinde 2, Hinde 3, enzovoort tot Hinde 10. Maar daar kwam natuurlijk ruzie van. En ondertussen wist Hert met zijn verdriet geen plaats en rende hij snel weg.
Als Hert en Schitterhert elkaar terugvonden, ontdekten zij een échte zeldzaamheid: een klavertje twaalf. En voor wie zou dat zijn? “Voor jou natuurlijk! Voor wie anders?”

Dit kleinood schittert in zijn eenvoud en zijn originaliteit.
De poëtische tekst geeft zijn emoties prijs tussen de zinnen door en sleept je mee in de ware vriendschap tussen de twee dieren.
De speelse zwart-wit-prenten in linosneden kloppen hier perfect bij en geven het geheel een absurdistische luchtigheid die bij de lezer een tedere glimlach op het gelaat tovert.
Ook de vormgeving maakt dit boekje tot een hebbeding. De enige aanwezige kleur groen zorgt voor de nodige rust en stilte en versterkt de poëzie en de emotie.

 

Eric Vanthillo
december 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:23 december, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008