· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Kidnep

 Reeks:

 Rugzakavontuur

 Auteur:

 Karen van Holst Pellekaan

 Aantal blz.

 92

 Illustrator:

 Els van Egeraat

 ISBN:

 9789025852870

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 7

 Thema’s:

 ontvoering, vriendschap

 Prijs: €

 9,95

 

 

Wanneer Bo wakker wordt, zit hij vastgebonden op een stoel met een zak over zijn hoofd. Hij is ontvoerd. Zijn vader is erg rijk en er wordt dan ook een hoog losgeld gevraagd voor hem. Bo wordt verzorgd door Fred, een vriendelijke man die probeert om het hem niet te moeilijk te maken. Fred wil Bo gezond en wel terugbezorgen. Hij werkt samen met een felle, onvriendelijke dame die hem bevelen geeft die Fred zonder morren opvolgt. Maar dan loopt er iets mis: Freds mobiele telefoon valt uit. Fred vertrekt dan maar met Bo in de richting van zijn huis. Onderweg krijgt Bo de kans om te ontsnappen, maar toch doet hij het niet. Hij vindt Fred te aardig. Misschien kunnen ze elkaar helpen…

Dit verhaal start erg spannend met een ontvoering. Maar al snel blijkt dat de ontvoerder die voor Bo moet zorgen, te vriendelijk is om een echte misdadiger te zijn. Hij heeft alleen dringend geld nodig en dat kon verholpen worden door mee te werken aan de ontvoering. Tijdens hun reis raakt ook Fred steeds meer op Bo gesteld. Die ziet Fred al bijna als een tweede vader, eentje die wel tijd voor hem heeft.  Hun groeiende vriendschap zorgt ervoor dat Bo een schitterende oplossing bedenkt voor hun problemen.
Dit avonturenverhaal zit vol verrassende wendingen, want de reis van Bo en Fred loopt niet van een leien dakje. Die verrassingen maken het verhaal boeiend en interessant tot het einde. Een vlot verhaal waarin het goede in de mens naar boven mocht komen.

 

Mik Ghys
december 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 december, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008