· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het grote abc van Tuk

 Reeks:

 

 Auteur:

 Betty Sluyzer

 Aantal blz.

 95

 Illustrator:

 Pauline Oud

 ISBN:

 9789045412825

 Uitgever:

 De Eekhoorn

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 abc, woordenschat

 Prijs: €

 11,99

 

 

Dit boek bevat het hele alfabet, in kleine en grote letters, in gedrukte en in schrijfletters, een vingeralfabet en brailletekens. Naast het alfabet komen ook dubbelklanken en lettercombinaties aan bod.
De presentatie is erg duidelijk. Bovenaan elke dubbele bladzijde staat het volledige alfabet. De letter van die bladzijde heeft een andere kleur. Op de linkerbladzijde staat die letter erg groot afgebeeld. Onderaan die bladzijde vind je dan de andere schrijfvormen van die letter. Op de rechterbladzijde staan 3 illustraties van woorden die met die letter beginnen. Onderaan staat dan een vierregelig versje, waarin die letter erg veel voorkomt. Ze staat ook telkens aangegeven in een andere kleur, zodat ze goed opvalt. Zo wordt het erg eenvoudig om de letter te herkennen en te zoeken.

Dit duidelijke overzicht van het hele alfabet is een ware ontdekkingstocht. Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen die Nederlands willen leren, al is het dan op een heel eenvoudige manier. Samen kijken naar de letters en ze leren herkennen is iets waar kleuters dol op zijn. Andere woorden zoeken bij elke letter kan een extra uitdaging worden. Dit is een duidelijk naslagwerk dat ook als voorleesboek dienst doet. Of is het net andersom?

 

Mik Ghys
november 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 december, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008