· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De brieven van Viktor

 Reeks:

 

 Auteur:

 Reina Ollivier

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Frow Steeman

 ISBN:

 9789020979992

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Originele titel:

 

 AVI:

 3

 Thema’s:

 brieven, post, vriendschap, liefde

 Prijs: €

 9,95

 

 

Viktor woont hoog in een boom en is best tevreden met zijn huis. Op een dag ziet hij in het dorp een postbode die een brievenbus leegmaakt. Dat brengt hem op een idee. Hij wil ook een brievenbus. Nadat hij daar een goede plek voor gevonden heeft, begint hij brieven te schrijven. Die steekt hij allemaal in zijn bus. Zo kan hij elke dag naar zijn bus komen en er eentje uithalen. Ella Egel bekijkt Viktors bezigheden verwonderd. Ze wil ook een brief in die brievenbus steken, maar Viktor houdt daar niet van. Toch weet ze iets te regelen met hem.

Viktor is een eigenwijze eekhoorn die eigenlijk wat eenzaam is. Maar dat beseft hij pas als hij een tijdje met Ella optrekt. Plots ontdekt hij hoe fijn het is samen dingen te doen. En brieven te krijgen.
Dit is een sfeervol en gevoelig verhaal. De humoristische ondertoon maakt het geheel luchtig en heel gezellig. De twee hoofdpersonages groeien langzaam naar elkaar toe, waarbij Ella het initiatief moet nemen om Viktor te laten inzien hoe belangrijk hun vriendschap is. De illustraties horen perfect bij dit verhaal: ze gaan naar de kern en tonen net genoeg details om de juiste sfeer te pakken te krijgen. Dit is een aantrekkelijk dierenverhaal waar vriendschap centraal staat, op maat van jonge lezers. Een aanrader.

 

Mik Ghys
november 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 december, 2008
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008