· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het geheim van de grafheuvel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Nicki Bullinga

 Aantal blz.

 192

 Illustrator:

 (omslag) Sabine Leemans

 ISBN:

 9789053416730

 Uitgever:

 de Vries-Brouwers

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 archeologie, grafheuvel, vakantie, avontuur

 Prijs: €

 15,50

 

 

Tobias en Friso moeten tijdens de vakantie bij hun grootouders gaan logeren. Ze zijn niet enthousiast, tot ze ontdekken dat er achteraan in de tuin van het nieuwe huis van opa en oma een grafheuvel ligt. De twee broers zijn amateurarcheologen en plannen onmiddellijk opgravingen. Maar om alles volgens de regels te doen, nemen ze toch contact op met een plaatselijke archeoloog. Die is ook wildenthousiast en samen beginnen ze aan de klus. Maar dan beginnen de moeilijkheden. Op onverwachte momenten duikt  Elsie, een verwarde oude dame, op. Zowel in het dorp als op de grafheuvel. Een gebeurtenis uit het verleden lijkt zich te herhalen, wat er voor de jongens niet goed uit ziet…

Dit is een spannend verhaal waarin geheimzinnige gebeurtenissen uit het verleden weer opgerakeld worden en opnieuw belangrijk worden. Het is een mysterieus verhaal waarbij de spanning stapsgewijs opgebouwd wordt. Er gaat veel aandacht naar de regels en wetten bij officiële opgravingen, zodat geďnteresseerden in archeologie heel wat kunnen opsteken. Het enthousiasme van de broers slaat zeker over op de lezers, die dan ook meegesleurd worden in hun mysterieuze belevenissen.
Het is boeiend om te lezen hoe gebeurtenissen uit het verleden hun weerslag kunnen hebben op het heden, of hoe mensen geobsedeerd kunnen raken door oude verhalen en overleveringen.
Een avonturenverhaal met een archeologisch tintje.

 

Mik Ghys
oktober 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com 
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 november, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008