· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Een Midzomernachtsdroom

 Reeks:

 

 Auteur:

 William Shakespeare / naverteld door
 Barbara Kindermann

 Aantal blz.

 34

 Illustrator:

 Almud Kunert

 ISBN:

 9789051160055

 Uitgever:

 De Vier Windstreken

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Duits: Tjalling Bos

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Ein Sommernachtstraum

 AVI:

 

 Thema’s:

 liefde, fantasie, dromen

 Prijs: €

 14,95

 

 

Kindermann bewerkte opnieuw een toneelstuk van Shakespeare voor het jonge publiek (zie ook Romeo & Julia) http://www.pluizuit.be/080602/Romeo%20en%20Julia.htm).

De vader van Hermia stapt boos naar hertog Theseus, enkele dagen voor diens huwelijk. Hij wil dat zij trouwt met de edelman Demetrius. Zij houdt nochtans niet van hem, maar van Lysander. Haar vriendin Helena houdt van Demetrius, maar die houdt van Hermia. Hermia en Lysander besluiten te vluchten. Hermia vertelt dit aan Helena, die het op haar beurt doorvertelt aan Demetrius. Zo komt het dat vier verliefde Atheners door het bos dolen tijdens een midzomernacht. Wat ze niet weten is dat dit het bos is van elfenkoning Oberon, en dat het er wemelt van de elfen, feeën en bosgeesten. Het boosaardige elfje Puck speelt en betovert. De vier vallen in slaap. Als ze wakker worden blijkt Demetrius van Helena te houden, is Lysander weer verliefd op Hermia en worden er op de bruiloft van Theseus nog twee huwelijken gesloten.
Een klassiek verhaal, feeëriek in beeld gebracht door Kunert. Prachtige tekeningen vol speelse details in frisse lentekleuren brengen dit verhaal schitterend tot leven.

 

Inge Umans
oktober 2008
 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
  Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 november, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008