· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Als de aarde haar spierballen rolt

 Reeks:

 Kinderuniversiteit

 Auteur:

 Geert Bouckaert, Manuel Sintubin

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Ann De Bode

 ISBN:

 9789020978100

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 aardbevingen, orkanen, tsunami, vulkanen

 Prijs: €

 14,95

 

 

Vier bijzondere fenomenen worden in dit boekje onder de loep genomen: orkanen, aardbevingen, tsunami’s en vulkanen. Elk hoofdstuk behandelt één fenomeen waarover heel wat informatie wordt verstrekt. Er staat heel wat te lezen in dit boekje. De illustraties zijn beperkt, luchtig en soms schematisch om een gegeven te verduidelijken. Elk hoofdstuk sluit met een kleine quiz waarin de lezer zelf kan controleren wat hij/zij heeft opgestoken. De oplossingen staan achteraan in het boekje.
In een laatste hoofdstuk kan de lezer zelf aan de slag als geoloog. Verschillende proefjes bootsen één van de fenomenen na. Er wordt telkens ook uitgelegd wat er juist gebeurt in zulk proefje.

Net zoals in de andere delen uit deze reeks wordt op een degelijke maar eenvoudige manier uitgelegd wat er gebeurt als zulk fenomeen optreedt: hoe ze ontstaat of waar ze haar oorsprong vindt, wat de gevolgen ervan zijn, of ze te voorspellen zijn of wat je kan doen. Na de theorie kan de lezer zelf aan de slag met enkele eenvoudige proefjes die eveneens eenvoudig uit te voeren zijn. De materialen zijn in elke keukenkast of elke supermarkt te vinden.
Degelijke informatie, degelijk uitgelegd, voor iedereen begrijpbaar en de lezer kan zelf aan de slag! Deze boekjes zijn beslist de moeite waard.

 

Pol Van Damme
oktober 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
  Recensie gepubliceerd of aangepast op:18 november, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008