Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Verzwegen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Sandra Glover

 Aantal blz.

 158

 Illustrator:

 (omslag) Studio Clavis

 ISBN:

 9789050165273

 Uitgever:

 Facet

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Marie-Louise Van Dongen

 Leeftijd:

 + 13

 Originele titel:

 Don’t Tell

 AVI:

 9

 Thema’s:

 vriendschap, trauma, jeugdzorg, school

 Prijs: €

 12,95

 

 

Kristy ontmoet Simon op een schokkende manier. Later leert ze de vreemde jongen beter kennen en wordt ze geïntrigeerd door zijn gedrag. Ze zoekt toenadering, maar het duurt een tijd vooraleer Simon haar zo vertrouwt dat hij zijn verhaal bij haar kwijt wil. De vraag is of Simon een gevaar is voor de anderen of hij zelf in gevaar is?

De twee hoofdpersonages uit dit verhaal worden herkenbaar beschreven wat de inleving vergemakkelijkt. Want de gesloten Simon draagt een onverwerkt trauma mee dat toch wel vreemd zou kunnen overkomen. Zijn gedrag in het tehuis en op school laat niet de ware Simon zien, maar een jonge kerel die in de aanval de beste verdediging ziet en zich dan ook stelselmatig in de problemen werkt. Het is dan ook merkwaardig dat Kristy het zo voor hem opneemt, want hun eerste ontmoeting was voor haar erg verwarrend. De auteur weet de verhaallijn en de psychologische uitwerking van de personages goed met elkaar te verweven, zonder dat het verhaal vertraagt of stilvalt. Net als Kristy wil de lezer erachter komen waarom Simon zich zo gedraagt.
Na die ontknoping volgt nog een spannende finale. Het verhaal heeft een eerder open einde, maar de lezer blijft toch niet achter met een onbevredigd gevoel. Het verhaal van Kristy en Simon is mooi afgerond.

 

Pol Van Damme
oktober 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 oktober, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008