Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Als de dood

 Reeks:

 

 Auteur:

 J.C. Burke

 Aantal blz.

 175

 Illustrator:

 (omslagontwerp) Mariska Cock

 ISBN:

 90-443-1233-2

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: TOTA/ Erica van Rijsewijk

 Leeftijd:

 + 14

 Thema’s:

 school, helderziendheid, dood, vriendschap

 Prijs: €

 13,50

 

 

Evie ‘ziet’ mensen, maar mensen die dood zijn. Mensen die zij niet kan kennen. Zij is erg verward door deze ‘gave’. Evie’s moeder wil er niet van weten, terwijl haar vader haar wel wil steunen. Maar nu krijgt Evie ‘beelden’ door over een jonge vrouw. Er is iets mee; het is een vermist meisje. Wie zal Evie willen geloven? En zullen ze het meisje vinden?

Dit boek speelt zich af in Australië. Het is een thriller waarin een aantal bovennatuurlijke elementen verwerkt zijn. Het verhaal leest vlot, maar als lezer tast je een hele tijd in het duister vooraleer je weet wat er met Evie aan de hand is. Enerzijds werkt dat intrigerend maar anderzijds werkt dit het verhaal wat tegen omdat je niet weet wat er gebeurd is.
Evie en haar vriendinnen zijn levensechte jongeren, alsook de schoolomgeving waarin ze zich bewegen. De dialogen zijn vlot en herkenbaar.
Het verhaal spitst zich hoe langer hoe meer toe op Evie zelf en de zoektocht naar het verwenen meisje. Die zal ook voor Evie beslissend zijn; zij komt als een ander – bevrijd – meisje uit dit avontuur.
Daarnaast is er de spanning tussen Evie’s ouders. Haar moeder keert zich volledig van het bovennatuurlijke af en verwijt haar man dat hij zijn dochter een hand boven het hoofd houdt. Daarover is Evie nog meer verontrust en voelt ze zich schuldig: een heel herkenbaar element.
Een vlot geschreven verhaal, goed voor enkele uren leesplezier en onder te duiken in ‘Down under’(Australië).

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:21 september, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008