Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het eiland van de maskers

 Reeks:

 Ulysses Moore

 Auteur:

 Pierdomenico Baccalario

 Aantal blz.

 274

 Illustrator:

 Iacopo Bruno

 ISBN:

 9789054615613

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Yond Boeke en Patty Krone

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 L’Isola delle Maschere

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 tijdreizen, Venetië, avontuur

 Prijs: €

 15,95

 

 

Jason, Rick en Julia trekken er opnieuw op uit. Ze gaan achter Peter Dedalus aan die zich schuilhoudt in het Venetië van de 18de eeuw. Maar ze zijn niet de enigen. Oblivia Newton en een mysterieuze Zwarte Gondelier kruisen het pad van de kinderen. Daarenboven komen twee ongure figuren uit Venetië ongewild in Kilmore Cove terecht wat voor extra problemen zorgt. En dan is er ook nog steeds Manfred die rondwaart in het dorp.

Dit is het vierde deel uit de reeks over Ulysses Moore, een vreemde man uit een al even vreemd dorp die ‘deuren’ had gevonden om door de tijd te reizen. De kinderen die nu in zijn villa wonen, hebben het geheim van de deuren ontdekt en gaan op onderzoek uit. Deze maal belanden ze met hun zoektocht in Venetië waar ze weer een heleboel avonturen beleven.
Lezers die nu instappen kunnen onmogelijk de verhaallijn volgen, want eigenlijk gaat het verhaal in elk deel steeds verder. De kinderen zijn al wel in staat om hun tijdreis beter te sturen dan in de eerste delen.
Daarenboven zijn de episodes die zich in het vroegere Venetië afspelen zichtbaar anders dan de delen die zich in het heden afspelen: kleurverschil in het papier en een ander lettertype zorgen daar voor.
Vlot lezend en erg onderhoudend verspringt de actie telkens, waardoor de lezer geboeid blijft. Het mysterie is nog steeds niet opgelost en dus volgen er nog delen in deze reeks.
Goed voor onbezorgd en avontuurlijk leesplezier!

 

Pol Van Damme
juli 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 september, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008