Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Vampiers

 Reeks:

 

 Auteur:

 Mary-Jane Knight

 Aantal blz.

 24

 Illustrator:

 G. Blythe, Ph. Jacobs, M. Peterkin

 ISBN:

 9789047503200

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Piet de Bakker

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Vampyre – The Terrifying Lost Journal

 AVI:

 

 Thema’s:

 vampiers, zoektocht, logboek

 Prijs: €

 19,95

 

 

Dit verhaal brengt het dagboek van een bewogen reis van Dr. Cornelius Van Helsing, een befaamd vampierenjager, naar Transsylvanië om er de oorzaak van de geheimzinnige ziekte waar zijn broer aan lijdt te achterhalen. Het wordt een vreemde en angstwekkende tocht met een bijzonder verrassende afloop.

In de stijl van de “-ologie”-reeks (Drakologie, Egyptologie, Magistrologie …) is dit boek in groot formaat opgevat als een dagboek waarin Van Helsing en diens bediende hun wedervaren hebben genoteerd. Dit verslag wordt aangevuld met een groot aantal bijhorende illustraties, foto’s, schetsen, kaarten, tickets enzovoort. Er zitten ook een aantal flappen, envelopjes en beweegbare elementen tussen, waar de lezer/kijker zeker een hele tijd zoet mee is. Het boek brengt het gekende verhaal, maar nu in een meer visuele vorm, waarbij de tekst ondergeschikt is aan de illustraties.
Het boek is heel verzorgd samengesteld, met oud-lijkende bladzijden en illustraties. Goed voor een hele tijd lees- en kijkplezier.

 

Pol Van Damme
augustus 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 september, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008