Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Dieren van de oceaan

 Reeks:

 Sesam Junior

 Auteur:

 Jinny Johnson

 Aantal blz.

 96

 Illustrator:

 Diverse illustratoren

 ISBN:

 9789026124037

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Karin Beneken Kolmer

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Ocean Life Encyclopedia

 AVI:

 

 Thema’s:

 zeedieren

 Prijs: €

 12,50

 

 

Na een inleiding over het boek – de oceanen en oceaanleven – wordt het boek in twee grote delen gesplitst: de Oceanen en de Kust. Daarna komen de verschillende diersoorten aan bod met een illustratie, een ‘identificatie’ (met enkele pictogrammen, afmeting, verspreiding en wetenschappelijke naam) en een korte beschrijving van de leefwijze. Een aantal keren wordt op een dubbele pagina een ‘Focus’ gericht op een bepaalde soort of leefomgeving. Een verklarende woordenlijst, een register en een verantwoording sluiten het boek af.

Er komen zoveel dieren aan bod dat de lezer op de duur de draad dreigt te verliezen. Naast algemeen gekende dieren, worden er ook een heel aantal ongekende dieren naar voren gebracht. Dat is wel een verrijking voor de lezer. Anderzijds is de bijhorende tekst zo kort dat de lezer eigenlijk weinig meer te weten komt over dat dier. De illustraties van de dieren zijn niet in de juiste verhouding ten opzichte van elkaar getekend wat toch voor enige foutieve interpretatie vatbaar is.
Goed om een bepaalde diersoort op te zoeken, maar voor meer en uitgebreidere informatie zal elders moeten gezocht worden.

 

Pol Van Damme
augustus 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 september, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008