Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De ster van steen

 Reeks:

 Century

 Auteur:

 Pierdomenico Baccalario

 Aantal blz.

 348

 Illustrator:

 Iacopo Bruno

 ISBN:

 9789078345091

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Pieter van der Drift & Manon Smits

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 La stella di Pietra

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, zoektocht, vriendschap

 Prijs: €

 17,95

 

 

De vier vrienden uit Rome ontmoeten elkaar weer in New York. Harvey, één van de vier, heeft enkele dingen ervaren die hem doen besluiten de anderen naar New Yrok uit te nodigen. Samen gaan ze op zoek naar de vijfde tol. Maar ze zijn niet alleen en hun tegenstander is bijzonder doortastend en schrikt niet terug voor geweld. De tol wordt dan voor de ogen van de jongeren gestolen. Daarnaast moeten ze ook op zoek naar de Ster van Steen. Maar de tijd dringt…en er is geen weg terug!

Dit is het tweede deel uit de reeks Century. Het gaat om een uitdaging die om de honderd jaar aan vier jongeren wordt aangereikt. Door hun vindingrijkheid moeten ze de uitdagingen en mysteries tot een goed einde zien te brengen om zo de hele mensheid een grote dienst te bewijzen.
De vier hoofdpersonages zijn gekend uit het vorige deel, ‘De Ring van Vuur’, en de auteur gaat ervan uit dat de lezer het eerste deel ook gelezen heeft.
Het verhaal verloopt op eenzelfde manier. De vier jongeren komen in een aantal vrij penibele situaties terecht waaruit ze zich telkens weer moeten zien te redden. Ondertussen moeten ze ook trachten hun missie tot een goed einde te brengen. Duistere machten achter de schermen trachten hen dit echter te verhinderen. Enkele ingewijden kijken van op de achtergrond toe om te zien of de kinderen zullen slagen en ze krijgen hulp van een persoon die de ‘band’ met de aarde nog niet verloren heeft.
Al snel wordt duidelijk dat de verschillende delen rond de vier oerelementen: vuur – aarde – water – wind draaien. Was Vuur het element uit het eerste avontuur, dan is Aarde het element uit dit verhaal. Bovendien wordt op het einde al aangegeven waar het volgende verhaal zich zal afspelen en welk element er aan bod zal komen. Daardoor valt al een deel van het onbekende weg en blijven er uiteindelijk alleen nog enkele vragen zoals: wie is die raadselachtige duistere figuur die de jongeren wil dwarsbomen en waaruit bestaat het bewuste Pact waardoor de harmonie in de wereld kan hersteld worden?
Het stramien van het volgende verhaal is dus gekend, alleen de uitdagingen en verdere antwoorden zullen de lezer moeten kunnen boeien om de vervolgen te lezen.

 

Pol Van Damme
augustus 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 september, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008