Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Verhalenreis

 Reeks:

 

 Auteur:

 Astrid Lindgren

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Marit Törnqvist

 ISBN:

 9789076347806

 Uitgever:

 Hoogland & Van Klaveren

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Zweeds: Rita Törnqvist-Verschuur

 Leeftijd:

 +4

 Originele titel:

 Sagoresan – Fran Junibacken till Nangilima

 AVI:

 

 Thema’s:

 verhalen van Astrid Lindgren

 Prijs: €

 14,90

 

 

Dit boek is de gids die het publiek langs de decors leidt in het kinderboekenmuseum Junibacken in Stockholm voor de Astrid Lindgren-reis: een driedimensionale wereld, gebaseerd op zes van Astrid Lindgrens boeken met decors getekend door Marit Törnqvist. De lezer wordt op een treinreis meegenomen door wereldberoemde verhalen zoals ‘Madieke van het rode huis’, ‘Emil (of Michiel) van de Hazelhoeve’, ‘Karlsson van het dak’, ‘Niels Ukkepuk’, ‘Ronja de roversdochter’ en ‘De gebroeders Leeuwenhart’. Op de bijhorende cd wordt de verhalenreis voorgelezen door de vaste vertaler van de boeken van Astrid Lindgren, namelijk Rita Törnqvist-Verschuur.

Prachtig prentenboek, een hebbeding voor alle fans van Astrid Lindgren! Op de eerste pagina beschrijft Marit Törnqvist de ontstaansgeschiedenis van deze ‘Verhalenreis’. En op de laatste twee pagina’s vertelt ze over haar reis doorheen de wereld van Astrid Lindgren en hoe ze uiteindelijk kinderboekenillustrator werd. Erg interessante achtergrondinformatie waardoor je als lezer weer een andere kijk krijgt op de persoon van de auteur Astrid Lindgren.
De mooie, paginagrote illustraties verbeelden de wereld uit de zes verhalen van Astrid Lindgren die worden beschreven. De tekeningen sluiten qua sfeer en kleur volledig aan bij de fijngevoelige, soms ontroerende, soms grappige verhalen. De zinnen uit de fragmenten van het verhaal zijn zorgvuldig uitgekozen om al meteen de warmte en pracht van de zes verhalen te leren waarderen.

 

Hilde Umans
juli 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 augustus, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008