Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Morgen was het feest

 Reeks:

 

 Auteur:

 Toon Tellegen

 Aantal blz.

 100

 Illustrator:

 Ingrid Godon

 ISBN:

 9789045106076

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 dierenverhalen, seizoenen, feest

 Prijs: €

 13,95

 

 

In achtentwintig nieuwe verhalen vertelt Toon Tellegen over de vier seizoenen in het bos van de eekhoorn, de mier, de olifant en de andere dieren.
Het was winter. De eekhoorn zat voor zijn raam en dacht: ‘Waar blijft de lente toch?’ Samen met de uil schrijven ze een brief naar de lente, zodat die wat sneller naar hun bos zou komen. En dan komt eindelijk de lente...

Het zijn weer stuk voor stuk pareltjes van verhalen, met een filosofische insteek en aangename denkpistes en hersenkronkels. Wat is het weer heerlijk genieten van de vertelstijl van Toon Tellegen. De auteur slaagt erin om in mooie zinnen een hele wereld te creëren waarin de verschillende dieren, die we kennen uit zijn andere dierenverhalen, stilstaan bij de seizoensveranderingen. Hoe de eekhoorn begint aan zijn lenteschoonmaak of hoe de beer trek heeft in taart. Of over de waterjuffer die letters op het water schrijft, de vakantiewedstrijd tussen de slak en de schildpad, de voorbereidingen voor het grote feest van de dieren aan het einde van de herfst...  Ook de illustraties van Ingrid Godon geven de verhalen nog meer uitstraling en brengen kleur aan de seizoenen. Een mooie samenwerking tussen auteur en illustrator in een verzorgde uitgave!

Bekroond met een Boekenpluim 2009

 

Hilde Umans
juli 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 oktober, 2009

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008