Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Fantasia III

 Reeks:

 

 Auteur:

 Geronimo Stilton

 Aantal blz.

 372

 Illustrator:

 diverse

 ISBN:

 9789054615736

 Uitgever:

 Bakermat/Lannoo

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Loes Randazzo

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Terzo Viaggio nel Regno della Fantasia

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasie, avontuur

 Prijs: €

 24,95

 

 

Wanneer de bekende uitgevermuis Geronimo Stilton na een feestje uitglijdt in zijn badkamer, wordt hij gewekt door de regenboogdraak die hem komt halen om Fantasia te redden. De feeënkoningin is ontvoerd door de gemene Strega, koningin van het duister. De hulp van Geronimo is noodzakelijk, dus reist hij mee naar Fantasia. Samen met Groothart, de reus; Cervus, de koning van de elfen; Alys, prinses van de zilveren draken; de gelaarsde kat en Stella Maris, het pratende schip, vertrekt hij op missie.Op weg naar het rijk der nachtmerries moeten Geronimo’s gezellen een voor een afhaken. Tenslotte staat hij moederziel alleen voor de belangrijke taak. Kan hij de elfenkoningin bevrijden en Strega verslaan?

Deze spannende reis brengt boeiende nieuwe personages uit Fantasia tot leven. Geronimo reist door een nieuw stuk van dit fantasierijke land en moet opnieuw zijn mannetje staan zonder hulp van zijn vrienden. Nadien komen ze hem wel ter hulp maar het belangrijkste deel moet hij helemaal alleen doen. In Fantasia krijgt Geronimo altijd hulp van mythische figuren, hier is zijn familie niet aanwezig en moet hij zelf alles oplossen. Maar dat lukt hem prima, zodat hij terecht ‘Ridder zonder Vrees of Blaam’ genoemd wordt.
De inhoud en stijl zijn zoals steeds erg aantrekkelijk: veel kleurrijke illustraties, grappige details in de tekst en in de tekeningen, een spel met woorden, lettergroottes en kleuren in de tekst. Je kan dit avontuur nog echter maken door af en toe te krabben op aangewezen pagina’s, dan ruik je de geur van een eik in het geurende woud, of kabouterkoekjes, en, jammer genoeg, ook van slijmerig kwijl van de slang.
Een stevige brok avontuur, afgesloten met een feestelijk einde. Daarna volgen nog een atlas van Fantasia vol mooie, duidelijke kaarten en feesttips van de kabouters, de elfen, de reuzen, Alys en haar draak, de gelaarsde kat en de feeën. Zo kan je op gepaste wijze mee feesten met Geronimo.

 

Mik Ghys
juli 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 augustus, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008