Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De beste spelletjes

 Reeks:

 Activiteitsboeken

 Auteur:

 Annette Boisnard

 Aantal blz.

 125

 Illustrator:

 Annette Boisnard

 ISBN:

 9789030361657

 Uitgever:

 Casterman

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Frans: Attie Spitzers

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 Le top des jeux

 AVI:

 

 Thema’s:

 spelen

 Prijs: €

 16,50

 

 

Het boek bevat een bonte mengeling spelletjes voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Zowel oude bekende als volledig nieuwe spelletjes komen hier aan bod. Met weinig materiaal kan je toch al fijn spelen, of je groep nu groot of klein is.
De spelen werden onderverdeeld in verschillende categorieën: kennismaking, in team leren werken en elkaar vertrouwen, solidariteit verhogen, buiten uitleven, behendigheid vergroten en zich uitdrukken binnen een groep. Bij elk spel staat een vermelding van de beoogde leeftijd, het aantal deelnemers, de tijdsduur, waar je dit spel best speelt, het materiaal dat je nodig hebt en welke doelstelling het spel heeft. Dit staat mooi in een kader links van de pagina, zodat de rechterkant voorbehouden blijft voor de beschrijving van het spelverloop, wat extra info, opmerkingen en varianten. Die opmerkingen zijn kleine tips voor de begeleiders, om het spel optimaal tot zijn recht te laten komen. De pittige illustraties doorheen het boek fleuren de spelbeschrijvingen op.
De index achteraan kan je op verschillende manieren gebruiken: je kan selecteren op leeftijd, op tijdsduur, op het aantal deelnemers en op de plaats waar je speelt. Zo wordt dit boek een schitterend naslagwerk dat je eender wanneer kan vastgrijpen als je om een spelidee verlegen zit. Duidelijke uitleg voor prettige spelletjes, handig voor alle ouders en andere begeleiders.

 

Mik Ghys
juli 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 augustus, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008