Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Waar is Brilsmurf?

 Reeks:

 De Smurfen

 Auteur:

 Peyo

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Peyo

 ISBN:

 9789002230196

 Uitgever:

 Standaard

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 zoekboek, Smurfen

 Prijs: €

 7,95

 

 

‘Waar is Brilsmurf?’ Dat is de vraag die je op elke dubbele bladzijde moet stellen en dan kan je beginnen zoeken. Tussen de vele andere smurfen, allemaal bezig met hun alledaagse handelingen, staat de Brilsmurf. Die alledaagse situaties tonen de uitgebreide leefwereld van de smurfen: tijdens de lenteschoonmaak, werkend aan de stuwdam, in het huis van Gargamel, aan de kikkerpoel of tijdens de herfst in het bos. Stuk voor stuk grote kijk-en zoekplaten vol smurfen die volgens hun karakter deelnemen aan de activiteiten. De Potige Smurf werkt flink mee terwijl de Luilaksmurf overal zijn dutje doet. De Moppersmurf vindt telkens opnieuw een reden om ontevreden te zijn terwijl de Lolsmurf iemand voor de gek houdt. En ook de Grote Smurf en de Smurfin zijn duidelijk aanwezig.
Maar de zoektocht is niet afgelopen als je de Brilsmurf gevonden hebt. Onderaan de rechterbladzijde staat telkens een kadertje met nog tien andere opdrachten: gaande van acht rupsjes tot een tube verf of een specifieke smurf.
Uren kijk-en zoekplezier dus, in de stijl van ‘Waar is Wally?’ door de grote zoekplaten, maar met de alom bekende smurfenfiguren die dit jaar 50 jaar bestaan. En voor de slechte zoekers, of de controlefreaks, staan op de laatste bladzijden de oplossingen voor alle zoektochten, door de Lolsmurf even op z’n kop gezet. 

 

Mik Ghys
mei 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 juni, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008