Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Plassen draken ook?

 Reeks:

 Bij de hand

 Auteur:

 Stefan Boonen

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Hiky Helmantel

 ISBN:

 9789044808568

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 bedplassen, logeren, huisdieren

 Prijs: €

 13,95

 

 

David gaat logeren bij oma, opa en hun jonge hond Loebas. Hij heeft last van bedplassen maar wil geen luier meenemen naar oma en opa. Daar aangekomen wil hij alleen maar spelen met Loebas. Die heeft blijkbaar ook nog wat plasproblemen. Wanneer David gaat slapen, vraagt hij of Loebas mee mag, maar daar is geen sprake van. Oma leest nog een verhaal voor en dan is het tijd om te slapen. Dat lukt niet zo best want David hoort vreemde geluiden. Het is Loebas die binnen wil. David neemt hem mee in bed. De volgende ochtend is het bed nat. David? Of Loebas?

Dit boek kan helpen om bedplassen bespreekbaar te maken. Door het eenvoudige verhaal is de herkenbaarheid groot en kan er gemakkelijk over gepraat worden. De illustraties begeleiden elke fase van het verhaal. Achteraan vinden ouders en opvoeders nog tips om dit boek te gebruiken. Met extra informatie over zindelijkheid en hoe je kan helpen. Ook enkele boeken voor volwassenen en websites worden vermeld, zodat de geïnteresseerde volwassene genoeg informatie kan vinden.
Dit boek past in een reeks die een hulpmiddel wil zijn voor ouders, leerkrachten en opvoeders om bepaalde thema’s bespreekbaar te maken. Wat door de interessante combinatie van voorleesverhaal en nuttige info zeker geslaagd is.

 

Mik Ghys
juni 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 juni, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008