Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Tunnels

 Reeks:

 

 Auteur:

 Roderick Gordon, Brian Williams

 Aantal blz.

 431

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789044320411

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Karien Gommers, Hanneke van Soest

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Tunnels

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 archeologie, avontuur

 Prijs: €

 16,95

 

 

De 14-jarige Will Burrows heeft weinig gemeen met zijn familie. Zijn moeder zit de hele dag voor de tv en zijn zus doet het huishouden en houdt alles netjes. Zijn vader, een professor archeologie die als conservator in een klein plaatselijk museum werkt, hoopt nog steeds ooit een belangrijke ontdekking te doen. Daarom probeert hij samen met Will opgravingen te doen in de buurt. Wanneer hij echter spoorloos verdwijnt gaat Will, samen met zijn vriend Chester, naar hem op zoek. In de kelder vinden ze een uitgegraven tunnel die terug afgesloten werd. Vol moed graven ze hem opnieuw uit maar wat ze daarna vinden hadden ze nooit verwacht. Een levensbedreigend geheim ontdekken ze, waardoor de kans dat ze ooit nog aan de oppervlakte komen heel erg klein wordt…

Dit fascinerende verhaal wordt in Engeland bekeken als de opvolger van Harry Potter. Nu er geen nieuwe verhalen meer verschijnen over de tovenaarsleerling, wordt er vol spanning uitgekeken naar een nieuwe topper. De auteurs slagen er in om een compleet nieuwe wereld op te bouwen, en nog wel onder onze voeten. Het verhaal speelt zich af in Londen, dat blijkbaar uitgebreid ondertunneld is en waar een grote leefgemeenschap al honderden jaren overleeft. Fascinerend, intrigerend en ongelooflijk spannend.
Een avonturenverhaal vol gigantische verrassingen, een aanrader voor iedereen die mee wil gaan in deze verbijsterende en fascinerende fantasie.

 

Mik Ghys
mei 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 juni, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008