Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Snakehead

 Reeks:

 Alex Rider

 Auteur:

 Anthony Horowitz

 Aantal blz.

 324

 Illustrator:

 (omslag) Maarten Deckers

 ISBN:

 9789050165136

 Uitgever:

 Facet

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Annemarie van Ewyck

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Snakehead

 AVI:

 9+

 Thema’s:

avontuur, spionage, mensensmokkel, misdaad

 Prijs: €

 19,95

 

 

Net terug uit de ruimte en MI6 beu, gaat Alex Rider in op een voorstel van de Australische geheime dienst, die hem afstuurt op gevaarlijke Aziatische mensensmokkelaars. Hij ontmoet een oude vriend van zijn vader, maar die is niet direct geneigd om daar veel over te vertellen. Maar niets is wat het lijkt en Alex komt toch weer bij oude bekenden terecht.

Net zoals bij vorige avonturen van Alex Rider, belandt de held tegen wil en dank weer in de meest penibele situaties waaruit hij levend moet zien te ontsnappen en ondertussen ook nog even de mensheid moet behoeden voor één of ander verschrikkelijk onheil.
Meester-verteller Horowitz weet ook nu weer de lezer te overrompelen met de meest spectaculaire acties die Alex onderneemt om zijn hachje te redden. Toch zitten er ‘langzamere’ stukken tussen, waarin de lezer, net als Alex, meer te weten komt over diens verleden en de gebeurtenissen met zijn ouders.
En al is één en ander wel vrij snel voorspelbaar, het blijft een genoegen om een verhaal van Horowitz te lezen. Door zijn filmische beschrijvingen kan de lezer de film in zijn hoofd erg beeldend, tot in de details, voorstellen.
Voor enkele uren puur leesplezier! Een aanrader!

 

Pol Van Damme
mei 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 juni, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008