Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Twee lange oren, het verhaal van Bastiaan Haas

 Reeks:

 

 Auteur:

 Erna Kuik

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Erna Kuik

 ISBN:

 9789020977196

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Duits

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 Zwei lange, lange Ohren

 AVI:

 

 Thema’s:

 spelen, hazen, oren, knutselen

 Prijs: €

 12,95

 

 

Buiten is het erg koud en Bastiaan Haas verveelt zich. De krant kan hem niet boeien. Tot hij een leuk idee heeft: hij schildert er een zelfportret op. Maar de spiegel en de krant zijn te klein voor zijn lange oren. Die schildert hij dan maar uit zijn hoofd en plakt hij er later bovenop. Als hij de oren rood schildert kan zijn pret niet op en verzint hij vele zelfportretten met telkens andere oren. “Ach”, zucht hij, “had ik ook maar zulke oren.” Met de nodige stof in vele kleuren komt het allemaal goed. Zelfs voor zijn vrienden…

Een speels prentenboek dat met veel gevoel een eenvoudig en ontwapenend verhaal vertelt.
Het personage is heel herkenbaar voor kinderen. Zij zullen zich dus moeiteloos met hem identificeren en wie weet zelf wel aan de slag gaan met papier en verf.
De prenten zijn ronduit schitterend! In een collage van olieverf en krantenpapier tovert Kuik sferen die je niet onberoerd laten. Met krachtige lijnen schildert zij 3-dimensionale beelden die kleurrijk zijn, maar niet schreeuwerig. Eerder gevoelig, net als het verhaal zelf.
Ook mooi hoe zij het ganse verhaal vat tussen de beide schutbladen, waarop je Bastiaan ziet voor en na zijn ‘knutselavontuur’.

 

Eric Vanthillo
mei 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 mei, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008