Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Kleine Appelgeit

 Reeks:

 

 Auteur:

 Caroline Jayne Church

 Aantal blz.

 28

 Illustrator:

 Caroline Jayne Church

 ISBN:

 9789085683131

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Eng.: Nicole Harmsen

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 Little Apple Goat

 AVI:

 

 Thema’s:

 natuur, seizoenen, dieren

 Prijs: €

 12,95

 

 

Kleine Appelgeit is een heel gewone geit met toch wel een speciaal trekje: ze houdt het meest van appels (en kersen en peren). In de herfst vind je haar ganse dagen in de boomgaard, smullend en genietend. Elke avond, terug op weg naar haar weide, spuwt ze de pitten op het landje naast de heg.
Op een nacht raast er een enorme orkaan over het land en alle bomen waaien om. Nu kunnen zij enkel nog dienen om de boerderij te verwarmen in de koude winter.
De volgende lente ontdekt Kleine Appelgeit allemaal jonge boompjes, overladen met bloesem, op het landje achter de heg. En de volgende herfst is er een nieuwe boomgaard op de boerderij. Tot grote vreugde van alle dieren.
“Maar wie heeft al die bomen hier geplant?”, vragen zij zich af…

‘Kleine Appelgeit’ is een vertederend prentenboek over de voortgang der seizoenen en het leven op de boerderij. Wel erg idyllisch en niet écht natuurgetrouw, maar de fijne humor en doorgedreven fantasie maakt dit ruimschoots goed.
De prenten zijn heerlijk om te bekijken en de zachte kleuren slepen je mee in een sfeer die je niet meteen loslaat. Nog sterker is de expressie van de kleine appelgeit: de emoties spatten ervan af en kinderen herkennen zich meteen in dit kleine dier. Maar ook volwassenen voelen zich erdoor aangesproken.

 

Eric Vanthillo
mei 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 mei, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008