Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Cleopatra

 Reeks:

 

 Auteur:

 Adèle Geras

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 M.P.Robertson

 ISBN:

 9789025743765

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Tjalling Bos

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Cleopatra

 AVI:

 

 Thema’s:

 Cleopatra, Oude Egypte, Romeinen

 Prijs: €

 12,95

 

 

Het meisje Nefret gaat in dienst bij koningin Cleopatra en houdt er een soort dagboek op na. Nefret vertelt hoe het leven is in het paleis; hoe Cleopatra bij de Romeinse veldheer Ceasar terechtkwam; hoe het verder verliep met Cleopatra, tot aan haar dood toe. Ondertussen vertelt Nefret ook hoe het leven in Egypte was.

Dit boek is een mengeling van informatie en verhaal waarbij ook heel veel illustraties de tekst ondersteunen. De tekst is op het niveau van jonge lezers geschreven in een eenvoudige en gemakkelijk leesbare taal.
Het boek wil op een eenvoudige manier aan jonge kinderen uitleggen hoe het leven verliep van koningin Cleopatra. Zo krijgt de lezer een idee hoe het leven in Egypte was ten tijde van Cleopatra. De auteur doet dit aan de hand van het verhaal van het meisje Nefret, waarin jonge lezers zich gemakkelijk zullen kunnen herkennen. Daarnaast staan er vele en ook grote illustraties in het boek om de tekst nog meer te verduidelijken. De illustraties zijn heel kleurrijk en komen eerder stripachtig over.
Na het verhaal volgt een echt informatief stuk waarin de lezers nog meer te weten komen over het leven in het Oude Egypte. In dit deel zijn ook foto’s opgenomen. Een verklarende woordenlijst en register vervolledigen het boek.
Als eerste kennismaking met deze oude cultuur is dit boek wel interessant.

 

Pol Van Damme
april 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 mei, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008