Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De held van Oer en het geheim van Schroei

 Reeks:

 

 Auteur:

 Thea Dubelaar

 Aantal blz.

 186

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789021665184

 Uitgever:

 Ploegsma

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasie, vriendschap, avontuur

 Prijs: €

 14,95

 

 

Er is een groot onheil over Oer gekomen. Elke dag verdwijnen er elfen en andere fabelwezens. Niemand weet waarom ze zijn verdwenen of waar ze naartoe zijn. Daarom wordt Justin, de held van Oer, door de elfenkoning om hulp gevraagd. Samen met zijn vriend Uuvvv gaat hij op zoek en komt hij terecht in Schroei, een onherbergzaam oord van lava en vuur. Weten de reuzen die daar leven soms meer van de verdwijningen?

Dit spannende en fantasierijke verhaal is het vervolg op “De held van Oer in het Rijk van Schijn”. Als lezer is het toch handig als je de 2 eerder verschenen boeken over de held van Oer hebt gelezen. Er komen verschillende personages terug aan bod die ook een rol speelden in de andere boeken.
De auteur slaagt er weer in om een sterk en knap geschreven boek neer te zetten. Op het puntje van je stoel volg je de spannende gebeurtenissen en belevenissen van Justin en zijn vrienden uit Oer. Hij moet het niet alleen opnemen tegen de slechte tovenaar Nerino maar ook tegen de kwaadaardige koboldenkoning die het allebei op de macht en de troon van de elfenkoning hebben gemunt. Ook hier is het een strijd tussen goed en kwaad waarbij de kracht van de vriendschapsbanden op de proef wordt gesteld. Door de duidelijke beschrijvingen van deze fantasiewereld, de heldere dialogen en de knappe spanningsopbouw wil je dit boek in één ruk uitlezen. Als lezer leef je mee met Justin in zijn race tegen de tijd om de elfenkoning te redden...
Een ode aan een fantastische sprookjeswereld, een boek vol leesplezier!

 

Hilde Umans
maart 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:10 april, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008