Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Wolvenbloed

 Reeks:

 Demonata

 Auteur:

 Darren Shan

 Aantal blz.

 268

 Illustrator:

 (omslag) Mel Grant

 ISBN:

 9789026123016

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Marce Noordenbos

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Blood beast

 AVI:

 8

 Thema’s:

 griezelen, weerwolven, demonen

 Prijs: €

 12,50

 

 

Grubs Grady vreest dat de familievloek ook hem in zijn greep zal krijgen. Met volle maan ondervindt hij de alarmerende symptomen. Hij wil er met zijn oom Derwisj over praten maar net nu is die voor enkele dagen weg. Grubs tracht zich te verzetten en zet zijn zinnen op een feestje nu hij het huis voor zich alleen heeft. En daarna gaat hij met zijn vrienden op zoek naar een verborgen schat. Maar dat was geen goed idee.

Dit is het vijfde deel uit de Demonata- serie waarin nu ook Grubs lijkt te bezwijken onder de vloek over zijn familie die sommigen in weerwolven doet veranderen. Het verhaal begint nochtans erg gewoon. Grubs heeft vrienden op school, gaat naar de schoolpsycholoog, houdt een feestje in huis, heeft een oogje op de zus van zijn beste vriend, gaat naar de bioscoop enzovoort. De demonen zijn eigenlijk ver op de achtergrond. Het gaat hem voornamelijk over de strijd van Grubs tegen die vloek en zijn onvermijdelijke verandering in een weerwolf. Met de magie die hij in zich heeft dringt hij ‘het beest’ in zich terug. Maar hij staat er heel alleen voor: zijn oom wil hij eerst niet lastig vallen en daarna is hij erg bang voor de gevolgen van een eventuele verandering. Grubs manier van doen en denken zijn goed herkenbaar en inleefbaar voor de lezer. Erg spannend en griezelig is het allemaal niet; alleen in zijn dromen komen er demonen voor. Én in een huiveringwekkende en bloederige slotscène! Het verhaal eindigt met ‘wordt vervolgd’ en dus blijft de lezer in het ongewisse!
De verhalen uit deze reeks zijn niet allemaal even sterk en hoewel ze los van elkaar kunnen gelezen worden, zullen latere instappers toch bepaalde elementen moeilijker kunnen plaatsen.
Dit is gemakkelijk leesbare lectuur die door de uitgeverij als 10 + wordt beschouwd, maar beter bij 11-12 jarigen zal aanslaan vanwege het taalgebruik en de verhaallijn.

 

Pol Van Damme
februari 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008