Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Mythologie

 Reeks:

 Ologie

 Auteur:

 Dugald A. Steer

 Aantal blz.

 28

 Illustrator:

 Nick Harris, Nicki Palin, David Wyatt

 ISBN:

 9789047502234

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 Griekse mythologie, zoektocht

 Prijs: €

 19,95

 

 

Na een inleiding over mythologie en de oorsprong van de Goden worden een aantal van hen nader uitgelegd. De teksten worden begeleid door illustraties en in de marges links en rechts staan opmerkingen van de reiziger die de verschillende plaatsen in Griekenland bezoekt. Zijn zoektocht is echter niet zo nobel, wat hem op het einde duur te staan komt. Op vele bladzijden zijn flapjes waaronder envelopjes met bijzondere verhalen of voorwerpen opgeborgen zitten.

Net als in de vorige boeken in deze “-ologie”-reeks is het zogezegd een oud boek dat de uitgever heeft gevonden en dat hij in deze boekvorm aan de lezer aanbiedt. In dit deel staat – in vergelijking met de andere delen – erg veel tekst. Deze teksten handelen over het doen en laten van de goden, maar geven de lezer niet altijd een duidelijk beeld. Een aantal van hen worden op verschillende plaatsen vernoemd waardoor het onduidelijk wordt hoe de vork nu juist in de steel zit. De illustraties zijn naar het ‘gevonden’ oude boek uitgewerkt, zijnde 1825, maar komen erg oubollig over. Net als in de andere delen kan de lezer/kijker ook nu weer op zoek gaan naar allerhande flapjes en envelopjes om nog andere dingen te ontdekken. Dit boek is opgevat als een soort ‘leerboek’ waarbij in de marges opmerkingen staan van de ‘reiziger’ die dit boek leest en zijn ervaringen ter plaatse erbij noteert of verduidelijkt met ‘ingekleefde’ prenten.
Wie zich voor mythologie interesseert zal zich met dit boek wel een tijd kunnen vermaken, maar een oningelichte lezer zou wel eens verloren kunnen lopen in de veelheid aan Griekse goden, halfgoden, monsters en helden en de mengelmoes van hun daden.

 

Pol Van Damme
februari 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008