Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De Bremer Stadsmuzikanten

 Reeks:

 

 Auteur:

 Gebroeders Grimm

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Lisbeth Zwerger

 ISBN:

 9789055798636

 Uitgever:

 De Vier Windstreken

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Duits: Ineke Ris

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 Die Bremer Stadtmusikanten

 AVI:

 

 Thema’s:

 sprookje

 Prijs: €

 14,95

 

 

Het alom bekende sprookje van de Bremer Stadsmuzikanten blijft na al die jaren nog steeds even heerlijk om te vertellen. Deze uitgave kreeg feeërieke illustraties van de hand van Lisbeth Zwerger, die reeds andere sprookjes opnieuw gestalte gaf. Het zijn vooral haar tekeningen die dit boek echt de moeite waard maken. De tekst voelt soms zwaar aan, waarschijnlijk een vertaling met veel respect voor het origineel.
Het verhaal: een ezel wordt door zijn baasje afgedankt en trekt richting Bremen om er stadsmuzikant te worden. Op zijn weg komt hij een hond, een kat en een haan tegen die elk op hun beurt door hun baasjes zijn afgeschreven en het leven als stadsmuzikant verkiezen boven de dood die hun baasjes voor hen gepland hadden. De reis naar Bremen duurt lang en ’s avonds strijken de vrienden neer in de buurt van een huis, dat een roversnest blijkt te zijn. Moe en uitgehongerd bedenken ze een plan om de rovers te verjagen. Met veel lawaai vallen ze het huis binnen en de rovers nemen de benen. Naar Bremen zal het viertal nooit gaan. Ze verjagen de rovers voor goed uit het huis en trekken er zelf in.
Het boek werd ook mooi vormgegeven: de tekst staat in een kader op de linkerpagina met af en toe een kleine tekening onderaan en op de rechterpagina bevindt zich steeds een grote tekening, die het verhaal warm en teder in beeld brengt. Ook hier werden af en toe kleine tekeningen verweven, die als een strip het relaas van het dier weergeven. Een mooie en erg verzorgde uitgave!

 

Inge Umans
maart 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008