Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het Heksenhotel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Anna Van Praag

 Aantal blz.

 150

 Illustrator:

 (omslag) Petra Gerritsen

 ISBN:

 9789025851668

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 heksen, relaties, familie

 Prijs: €

 12,95

 

 

Laura trekt met haar vader en zusje op vakantie naar Ierland. Hun moeder, net gescheiden van hun vader, is een bekende en overbezette hartchirurg. In hun hotel verblijven een aantal bijzondere mensen waarmee Laura het al snel kan vinden. Ze beleeft ook spannende momenten tijdens nachtelijke maanfeesten. Ze ontdekt echter dat er meer aan de hand is. Enkele geheimzinnige zaken trekken haar aandacht en sommige leden van het gezelschap reageren soms vreemd op haar vragen of opmerkingen. Wat is er aan de hand?

Dit verhaal werd in een dagboekvorm geschreven door Laura. Al lijkt het meer op verhalend vertellen wat er die dag gebeurd is, dan dat Laura haar belevenissen en gevoelens neerschrijft.
Het personage dat het best is uitgewerkt is uiteraard dat van Laura die zich bijzonder goed thuis voelt in het gezelschap van de andere gasten en al snel bevriend raakt met een leeftijdgenote. Als ze ook nog de nodige aandacht krijgt van de mooie uitbaatster Dana en op de koop toe verliefd wordt, lijkt het hier de hemel op aarde. Zeker als ze het vergelijkt met de aandacht die ze altijd ontbeerde toen haar vader en moeder nog samen waren. Al heeft haar vader ook hier andere dingen aan zijn hoofd dan aandacht voor zijn dochters. Laura’s jongere zusje Elvie wil niets liever dan terug naar haar moeder, maar aan haar wordt weinig aandacht geschonken.
Als lezer krijg je dan ook maar weinig meer dan wat Laura interesseert; de lieve interesse van de anderen in haar persoontje, haar verliefdheid en haar gevoel van iemand te zijn door bijzondere aandacht te krijgen van Dana. Het hele heksen-, wicca- en Covengedoe zal niet ingelichte of niet wicca-geďnteresseerde lezers wel vreemd overkomen en hun aandacht zal al gauw verslappen. Helaas gebeurt er in het hele verhaal ook écht niet veel, buiten het samenhorige heksengevoel.
Dit verhaal gaat eerder over een meisje dat snakt naar aandacht, die ze van haar ouders niet krijgt. Als zij die wél krijgt van Dana en de andere hotelbewoners is ze er erg door beďnvloedbaar en manipuleerbaar. Toch blijkt Laura ook een erg sterke kant te hebben.
Voor liefhebbers van wicca en heksenverhalen. En een typisch meisjesboek.

 

Pol Van Damme
februari 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008