Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 pien, noer, tim en de hond

 Reeks:

 Leren lezen met Carry Slee

 Auteur:

 Carry Slee

 Aantal blz.

 91

 Illustrator:

 Marjolein Krijger

 ISBN:

 90-449-2153-1

 Uitgever:

 Pimento

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 2

 Thema’s:

 vriendschap

 Prijs: €

 12,95

 

 

Deze bundel bevat drie eerder verschenen verhalen over de drie vrienden Pien, Noer en Tim.
In het eerste verhaal, ‘Juf moet in de hoek’ spelen ze samen ‘school’. Pien is de juf en geeft opdrachten aan Noer en Tim. Daarna spelen ze in de tuin en doen alsof ze in het park zijn. Tot mama hen komt halen om naar het echte park te gaan.
Het tweede verhaal, ‘Het geheim’, begint in de tuin als de drie vrienden fantaseren over de vorm van de wolken. Plots duikt er een eenzaam hondje op. Pien ziet haar kans, ze wil het hondje bijhouden. Wanneer mama het ontdekt, mag hij blijven. In ieder geval toch al tot zijn baasje gevonden is.
In ‘Dokter Speur’ speelt het hondje de hoofdrol. Hij blijkt dingen terug te vinden die al lang verloren waren. De drie vrienden zijn enthousiast, tot de hond zijn verloren huis en zijn baasje terugvindt. Ontgoocheld keren ze terug naar huis. 

Drie vlotte verhalen op niveau van AVI 2, dat vind je in deze bundel. Het zijn ook herkenbare thema’s: samen schooltje spelen, fantaseren over de wolken, een verloren hondje willen bijhouden en ontgoocheld zijn als het hondje weer weg is. De gebeurtenissen komen uitgebreid aan bod, er wordt niets snel afgehaspeld. Voor alles wordt de tijd genomen, zo kunnen de beginnende lezers zich ook erg gemakkelijk inleven in het verhaal. Vlotte dialogen zorgen voor verhalen met vaart. Kleurrijke illustraties verhogen het leesplezier.

 

Mik Ghys
januari 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008