Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Wie rijdt?

 Reeks:

 

 Auteur:

 Leo Timmers

 Aantal blz.

 14

 Illustrator:

 Leo Timmers

 ISBN:

 9789044807264

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 2

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 voertuigen, dieren, rijden, pop-up

 Prijs: €

 16,95

 

 

Na het eerdere succes van ‘Wie rijdt?’ (voor het eerst verschenen in 2005, prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in 2007 en wereldwijd verschenen in 12 landen) is er nu een sprankelende pop-upversie van dit speelse prentenboek.

Het systeem is eenvoudig en fantasierijk uitgewerkt en met veel humor doorspekt, waardoor het een ruim publiek aanspreekt.
Links komen telkens 4 dieren aangestapt, elk duidelijk en herkenbaar verkleed, met een sleutel in de hand. Met daaronder de eenvoudige vraag: ‘Wie rijdt (vliegt) met …’
Rechts zie je het betreffende voertuig: een brandweerwagen, een limousine, een racewagen, een tractor, een cabriolet, een jeep en een vliegtuig. Met aan elk voertuig een stevig lipje.
Als je eraan trekt, komt het juiste dier tevoorschijn, vaak geprangd in het voertuig, maar altijd blij op weg naar een bepaalde bestemming en daarbij heel wat rook achterlatend.
De naar realiteit geschilderde dieren en voertuigen zijn een mooi evenwicht tussen naïviteit, herkenbaarheid, expressie en fantasie.
De eenvoud waarmee zij afgebeeld staan op felle, eenkleurige achtergronden komt de duidelijkheid ten goede en komt zo op een esthetische wijze tegemoet aan de jonge kijkers/lezers.
Het grote en stevige formaat en het uitnodigende pop up-spelelement geeft deze editie een meerwaarde tegenover zijn origineel.

Bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2007.

 

Eric Vanthillo
januari 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 oktober, 2009

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008