Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Encyclopedie van de oude Grieken

 Reeks:

 Van het boek naar het web
 en weer terug

 Auteur:

 Peter Chrisp

 Aantal blz.

 96

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 9789027455963

 Uitgever:

 Winkler Prins

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Jan van de Westelaken

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 Oude Grieken

 Prijs: €

 14,95

 

 

In dit deel van deze reeks krijgt de lezer een veelheid aan informatie over de oude Griekse beschaving, in zijn verschillende evolutievormen: opkomst, bloei en verval. De lezer krijgt ook een beeld over het dagelijkse leven, de Goden, de kleding, slaven, handel, kunst, grote filosofen, Olympische Spelen enzovoort. De Griekse erfenis leert ons dat ons hedendaags leven nog altijd beïnvloed wordt door elementen met Griekse oorsprong; zoals onze democratie, theater, bouwstijlen en een heleboel woorden.
Deze onderwerpen worden telkens uitgewerkt in een stukje over een dubbele pagina. Daarin komt eerst een korte inleidende tekst in een grotere letter en daarna staan er korte teksten in kleine letter bij een aantal foto’s of schema’s. Sommige verwante stukjes staan in kaders bij elkaar bij een bijhorende foto. Omdat zoveel informatie wil gegeven worden, staan deze tekstjes in een nog kleinere letter.
Op vele plaatsen kan de lezer meer informatie opzoeken op het internet via een speciaal daarvoor ontworpen site. Door een zoekwoord in te tikken krijgt de bezoeker een aantal onderwerpen die naar bepaalde sites linken voor verdere informatie. Het boek begint met een duidelijke uitleg hoe de lezer naar de juiste site moet gaan en wat hij/zij dan kan doen. Zelfs een internetwaarschuwing ontbreekt niet. Op de site kunnen over allerlei onderwerpen ook nog afbeeldingen gedownload worden om in een schoolwerkstuk te gebruiken. Erg interessant voor jonge studenten.
Achteraan is een naslaggedeelte opgenomen met een tijdlijn, een verklarende woordenlijst en een register.
Het boek is heel duidelijk en logisch opgebouwd. De teksten zijn makkelijk te lezen. De gebruikte foto’s of illustraties verhogen de duidelijkheid en de informatiewaarde.
Een heel degelijk uitgewerkt boek dat de lezer (jong en oud) vele uren kan boeien.

 

Pol Van Damme
januari 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008