Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Bloedkoorts

 Reeks:

 Young Bond

 Auteur:

 Charlie Higson

 Aantal blz.

 415

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-499-2107-8

 Uitgever:

 Pimento

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Ellis Post Uiterweer

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Blood Fever

 AVI:

 9

 Thema’s:

 detective, diefstal, macht, James Bond

 Prijs: €

 14,95

 

 

De jonge James Bond ontdekt in Eton toevallig een geheim genootschap dat de macht van het Romeinse Rijk vereert. Hij vertelt niemand iets, maar tijdens zijn vakantie op Sardinië wordt hij opnieuw met die organisatie geconfronteerd en deze keer op een levensbedreigende manier. Wanneer hij logeert bij zijn neef Victor, ontmoet hij een excentrieke graaf die ook bij het genootschap hoort. Tijdens Victors afwezigheid wordt zijn huis leeggeroofd. James wil zijn neef op de hoogte brengen en begeeft zich op gevaarlijk terrein. Gelukkig is James slim, snel en erg inventief. Zo kan hij zijn avonturen toch tot een goed einde brengen.

Opnieuw een ijzersterk Young Bond verhaal. Alles wat James leert tijdens deze avonturen, komt hem later erg goed van pas. Zijn avonturen zijn gevaarlijk en zeer boeiend om te volgen. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, zodat het hele verhaal vol spanning en actie zit. Bondgenootschappen worden gesloten, vrienden worden gevonden en iemand hulp bieden in nood is het allerbelangrijkste. Trouw, respect en volharding staan centraal. James is geen gewone jongen, hij is het toonbeeld van eerlijkheid en heldhaftigheid, de redder in nood. Hij neemt berekende risico’s, denkt een plan uit en handelt zo, en af en toe moet hij vertrouwen op zijn intuïtie. Hij verpersoonlijkt het goede, de graaf het slechte. Die zwart-wit tekening is sterk uitgesproken maar past perfect in dit verhaal.
Een sterk avonturenverhaal vol actie, boordevol spanning en met knipoogjes naar de avonturen van de volwassen James Bond.

 

Mik Ghys
januari 2008 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008