Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Nightrise

 Reeks:

 De kracht van vijf

 Auteur:

 Anthony Horowitz

 Aantal blz.

 311

 Illustrator:

 (omslag) Maarten Deckers

 ISBN:

 9789050164993

 Uitgever:

 Facet

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Frieda Dalemans

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 Nightrise

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 bijzondere gave, duistere machten, avontuur

 Prijs: €

 19,95

 

 

Jamie en Scott Tyler hebben een bijzondere gave; ze kunnen elkaars gedachten lezen en mensen beïnvloeden. Ze vertonen hun kunst in een aftands theatergebouw. Op een avond wordt Scott ontvoerd door een mysterieuze organisatie. Jamie krijgt hulp van een vrouw wiens kind – eveneens met een bijzondere gave – ook ontvoerd werd. Samen trachten ze te achterhalen waar Scott verblijft. Jamie krijgt ook hulp uit een onverwachte hoek: van Washoe-indianen. Zij blijken op de hoogte van een oeroude legende en daarvan zou Jamie deel uitmaken. Maar hoe, dat weet hij zelf niet.

Dit is het derde deel uit de schitterende reeks ‘De kracht van Vijf’ waarin jongeren het moeten opnemen tegen oeroude, duistere krachten die de macht over de wereld willen heroveren. De eerste poortwachters – zoals de jongeren worden genoemd – komen in dit verhaal bijna niet aan bod. Toch niet onder de naam waarin de lezer ze kent. Net als de vorige delen uit deze reeks heeft het verhaal een verschroeiend tempo en de lezer raast van het éne spannende avontuur naar het andere. En toch blijft alles erg geloofwaardig overkomen. Zelfs het bovennatuurlijke gegeven houdt de lezer ongenadig in zijn ban.
Net als in de vorige delen beschrijft de auteur alles zeer beeldend. Deze keer spelen de gebeurtenissen zich af in Amerika, enerzijds in een grote stad en anderzijds in de woestijn. Een deel van het verhaal speelt zich ook af in een heel ver verleden. Toch blijft het geheel erg herkenbaar.
Een boek om van de eerste tot de laatste bladzijde te verslinden!

 

Pol Van Damme
januari 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 maart, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008